5 Steden die je zeker NIET moet bezoeken

Teleurstellingen op reis… Veel mensen dromen ervan om een bepaalde bestemmingen te bezoeken. Omdat ze in een film als superromantisch worden geprofileerd, omdat het in alle reclame lijkt alsof het daar SUPERTOF is, … . Als jij echter op zoek bent naar een overschatte reisbestemming, bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel bespreek ik de 5 meest overschatte steden ter wereld. Van populaire toeristenvallen tot locaties die gewoon overhyped zijn, deze bestemmingen zullen zeker teleurstellen. Dus, als je op zoek bent naar een teleurstellende reiservaring, lees dan verder! Ik deel mijn eigen ervaring.

Parijs

Overroepen en Duur

Parijs wordt om een aantal redenen overschat. Ten eerste is de Eiffeltoren slechts een oude, ijzeren structuur die in 1889 werd gebouwd. Deze staat letterlijk op instorten vanwege het roest. Toen ze in 1887 begonnen om de constructie te bouwen, was het nooit de bedoeling dat deze 135 jaar later daar nog zou staan. Plan A was dat deze enkel op de Wereldtentoonstelling zou pronken. Pech Gustave! Al jarenlang wordt deze gerestaureerd en behandeld wegens instortingsgevaar.

Ten tweede is de misdaad in de stad Parijs hoog, met dieven die het vooral op toeristen richten. Vertaald: op de meest iconische plaatsen kan je geen twee stappen zetten zonder lastig gevallen of nageroepen te worden.

Ten derde: de Mona Lisa alleen kan je enkel zien met een verrekijker. Iedereen die de Da Vinci Code gezien heeft verondersteld dat ze oog in oog zullen staan met deze mooie deerne. Meer nog, men denkt dat men dicht genoeg kan komen om de bovenste vernislaag van het wereldberoemde portret te krassen. NOT! Je enthousiasme wordt snel getemperd wanneer je in een grote ruimte schouder aan schouder staat met andere buitenlandse toeristen. Net als op een eerste rij bij een concert, waarbij je hoopt een glimp op te vangen van de frontman, sta je zwetend je ogen te richten op een vierkandte meter schilderij. Je zal het Louvre teleurgesteld verlaten, voldaan van de performance, maar verdrietig omdat je geen handtekening hebt.

Tot slot, Parijs is een drukke stad en het kan moeilijk zijn om je te verplaatsen. De metro is een goede oplossing, maar dan nog moet je je te voet begeven tussen een oordevonde stroom aan wagens. Overal. Succes!

Als je op zoek bent naar een romantisch uitje of een stad met geschiedenis, zijn er betere opties dan Parijs. Montpeiller bijvoorbeeld is een waardig en hip alternatief.

Venetië

Stinkend en Overvol

Het stond al lang op mijn lijstje en Venetië wordt vaak geprezen als een van de steden die je MOET gezien moet hebben. Zuurstok kleurige gondels, Italiaanse balades, … . Wat was de ontnuchtering groot. Eens je per boot de stad nadert merk je de duidelijke rioolgeur die de stad doordringt. Dit komt door het feit dat Venetië is gebouwd op een reeks kanalen en het water niet erg goed stroomt, dus de geur is altijd aanwezig.

Daarenboven zijn die pittoreske straatjes wel gezellig om door te kuieren. Maar minder wanneer een horde toeristen je meeleidt als een zwerm koeien op zoek naar een groene weide. Te druk dus. Tweede strike voor Venetië. En moest je toch ergens een rustpauze inlassen, dan zijn de tapjes en hapjes pokkeduur. Je begrijpt dus wel dat ik er niet lang gebleven ben.

Los Angeles

Overschat en gevaarlijk

Los Angeles wordt vaak gezien als een glamoureuze stad, maar er zijn veel redenen waarom het dat absoluut niet zou moeten zijn.

Zo is is de stad de thuisbasis van een groot aantal drugsverslaafden. Ooit al gehoord van Skid Row? Ligt gewoon op een beugscheut van de Walk of Fame. Echt!

Bovendien zijn veel van de dure wijken, waar je minder verslaafden op straat hebt, afgesloten voor buitenstaanders. Waardoor het moeilijk is om te genieten van alles wat de stad te bieden heeft. Beverly Hills? Villa van je favoriete acteur spotten? Niet mogelijk, of onder het oog van een security die je stalkt of lastig valt.

Ten slotte heeft Los Angeles enkele van de langste files ter wereld, waardoor het moeilijk is om je te verplaatsen. Zo zal een ritje van de ene naar de andere kant makkelijk een paar uur in beslag nemen. Never again (denk ik toch)

New Orleans

Onveilig en Vuil

De verwachting lag hoog. Zelf woon ik in Aalst, DE carnavalstad van Vlaanderen EN erkend door UNESCO als werelderfgoed. New Orleans leek dus uitnodigend, Zuiders, feest, exotisch, topnotch … . Eerlijk toegegeven, de gebouwen en vibe van de upscale stadswijken waren charmant. Tot daar mijn positieve noot.

Anderzijds verwacht men(of ik toch) veel van Bourbon Street. Het wordt geprezen als een groot feest, dag en nacht. Volledig in Mardi Gras stijl klinkt er overal vrolijke muziek, zijn mensen gelukkig dronken, blij en zorgeloos. Volledig volgens de gekende booze-cultuur zou er fris gefeest worden. Mijn ervaring is echter anders. Luide, dronken toeristen lopen van bar naar bar. Onderweg worden alle mogelijke lichaamsvloeistoffen “gemorst”, samen met het bier in hun handen. Het ruikt er met andere woorden naar kots, drank en pis. En als je echt geluk hebt, zoals wij, ben je getuige van een hobo-fight. Onder het toeziende oog van het arm der wet natuurlijk. Wasn’t feeling it!

Londen

Druk en Duur

Londen is een dure stad om te bezoeken. De hotelprijzen zijn hoog en dat geldt ook voor de prijzen voor eten en drinken. De stad is erg druk en het kan moeilijk zijn om je te verplaatsen. Tenzij je te voet gaat of de metro kan ontcijferen. “Mind the gap please”

Wat ik zelf jammer vond is dat je niet echt een idee van Engeland in zijn totaliteit krijgt wanneer je in Londen bent. Zoals met andere bestemmingen in dit lijstje, laat de filmcultuur je inbeelden dat je gezellig kan kuieren tussen zwarte taxi’s, rode telefooncellen en charmante Britse pendelaars. De realiteit is echter veel drukker en vuiler. En minder Notting hill.

Er zijn veel teleurstellende reisbestemmingen

Naar mijn persoonlijke mening zijn grote, wereldsteden niet aantrekkelijk als reisbestemming. Sorry. Je krijgt nooit het gevoel van het land zelf en ikzelf voel mij er zelden op mijn gemak. Toch zijn er enkele uitzonderingen en was ik bijvoorbeeld helemaal gek van Berlijn.

Ieder zijn ding natuurlijk, anderen kunnen wel euforisch zijn over locaties waar ik liever niet was geweest. En er staan nog veel grootsteden op mijn lijstje! Dus mijn mening kan misschien nog veranderen. De ene staat al hoger dan de ander. Heb jij nog tips voor steden die mij zeker zouden liggen? Post ze hieronder in de comments.s

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
Pinterest
Email

Waarom je de vreugde van kerstmarkten moet mijden

Europa staat bekend om zijn feestelijke kerstmarkten , waar mensen kunnen rondslenteren en genieten van de vakantiesfeer onder het genot van wat glühwein. Maar is het echt de moeite waard om er een te bezoeken? Dit is waarom wij bij karoadtrips denken van niet:

Drammende drukte

De geneugten van de kersttijd. De tijd van familie, vrienden, feestvreugde en de onvermijdelijke overvolle kerstmarkten. Niets zegt zoveel “vrolijk kerstfeest” als verpletterd worden door een menigte mensen, zich niet kunnen bewegen of rustig langs de kraampjes lopen. En wie kan natuurlijk het beruchte glas glühwein vergeten? Je moet er niet alleen een arm en een been voor betalen, maar je kunt er niet eens goed van genieten omdat je niet eens een plekje vindt om er zonder morsen van te nippen. Dus, als jij op zoek bent naar een feestelijke en rustige ervaring deze kerst, vergeet de kerstmarkten!

Natuurlijk, ze kunnen feestelijk zijn, en ze kunnen zelfs dat authentieke gevoel “the most wonderful time of the year gevoel” hebben, maar wie wil er deel uitmaken van een drukke menigte? Ik niet!

Waarom zet je niet gewoon je favoriete kerstfilm op, steek je wat feestelijke geurkaarsen aan en maak je thuis je eigen glühwein? Op die manier kan je genieten van de feestelijke sfeer zonder de chaos en de overvolle kerstmarkten. En, bonus, het is waarschijnlijk nog goedkoper ook! Dus zeg dit jaar ‘nee’ tegen overvolle kerstmarkten en ‘ja’ tegen de feestelijke sfeer vanuit uw eigen huis. Het zal veel minder stressvol en veel leuker zijn.

Trampelende toeristen

Ah, de kerstmarkten. Niets zegt meer over de feestdagen dan te dure snuisterijen en lange rijen toeristen, toch? Vooral in Duitsland, waar de Weihnachtsmarkt worden gepromoot alsof het het beste is sinds gesneden brood. Maar geloof mij, dat is het niet. De prijzen zijn opgeblazen, de kwaliteit van de producten is vaak slecht, en het lijkt alsof de bezoekende menigte elk jaar groter en groter wordt. Je staat er elleboog-aan-elleboog staat met mensen uit de hele wereld die er alleen maar zijn om selfies te nemen voor hun social account. Het is het niet waard. Weet je wat nog een fout idee is van de Duitse Weihnachtsmarkt? Het wordt gepromoot als een grote gelegenheid vol culturele en gastronomische lekkernijen, maar in werkelijkheid is het gewoon gevuld met mensen die snel geld willen verdienen. Het is een beetje zoals naar de bazaar gaan – de prijzen zijn hoger dan normaal, en de kwaliteit van de producten is vaak twijfelachtig. Dus voordat je een vlucht boekt naar Duitsland voor de ultieme kerstmarktervaring, luister naar ons advies aan en doe het niet. De drukte is immens, de prijzen zijn te hoog, en de kwaliteit van de producten is niet om over naar huis te schrijven. Bespaar geld en spaar je geestelijke gezondheid, en geniet gewoon op een meer ontspannen manier van de feestdagen.

Adios authenticiteit

Het lijkt erop dat de dagen van lokale en authentieke ervaringen in verband met kerstmarkten al lang voorbij zijn. Tegenwoordig worden toeristen gelokt door de allure van Hallmark kerstbeelden uit de Verenigde Staten of de belofte van ‘Duitse gemutlichkeit’. Maar laten we eerlijk zijn – kerstmarkten zijn vaak erg toeristisch. Ze bieden zelden iets dat echt authentiek of lokaal is. In plaats daarvan worden bezoekers geconfronteerd met kraampjes met massaproducten die zich voordoen als attente cadeaus, te dure braadworst en elk ander denkbaar clichématig kerstmarktvoedsel. Het is eigenlijk jammer – want deze kerstmarkten dreigen steeds meer gehomogeniseerd en vercommercialiseerd te worden, waardoor bezoekers de unieke, plaatselijke ervaringen die ooit deel uitmaakten van de charme van kerstmarkten worden ontnomen.

Er is vaak geen variatie of creativiteit in het aanbod. Het lijkt wel of alle opwinding er de laatste jaren uit is gezogen. Dezelfde producten, vaak te duur, zijn verkrijgbaar op bijna elke markt, zonder een lokaal gemaakt product in zicht.

Gezien het aantal mensen dat kerstmarkten bezoekt, is er een enorm potentieel voor kleine bedrijven om te profiteren van het extra voetgangersverkeer. Helaas lijkt het erop dat lokale ambachten zijn vervangen door goedkope, in massa geproduceerde artikelen uit China. Dit betekent niet alleen dat kerstmarkten steeds saaier zijn geworden, maar ook dat kleine, onafhankelijke bedrijven niet profiteren van het extra bezoek Het is jammer dat kerstmarkten zo voorspelbaar en saai zijn geworden.

Povere producten

Veel van de producten die op de kerstmarkten worden verkocht, zijn in massa geproduceerd en van slechte kwaliteit. Als je op zoek bent naar unieke, handgemaakte geschenken, zal je die niet vinden aan kerstmarktkraam. Mijn tip als je toch gaat: wandel weg van de kerstmarkt en blijf weg uit de drukke winkelstraten. De zijstraatjes hebben vaak aantrekkelijkere winkeltjes met een mooier aanbod.

Het eten is ook te duur en niet zo fantastisch als je zou denken. Natuurlijk zijn er feestelijke lekkernijen te krijgen op kerstmarkten, maar daar hangt een prijskaartje aan. En laten we eerlijk zijn, de kwaliteit van het eten is niet altijd even goed. Als ja wat geld (en je smaakpapillen) wilt besparen, laat ze dan links liggen.

Conclusie

Het is niet de meest geweldige plek om deze magische tijd van het jaar door te brengen…

De kerstmarkten in Europa zijn vaak druk, te duur en teleurstellend. Ze lijken misschien een leuke, feestelijke manier om in de vakantiestemming te komen, maar ze zijn vaak te overvol en te toeristisch om de moeite waard te zijn. Met te veel mensen die om ruimte, eten en kadootjes vechten, kan het moeilijk zijn om echt van de ervaring te genieten.

Je kan Kerstmis beter thuis of op een meer feestelijke plek doorbrengen. Er zijn genoeg andere manieren om van de feestdagen te genieten zonder de drukte op een toeristische trekpleister te trotseren. Waarom niet een mooie wandeling maken, een feestelijke kermis bezoeken of gaan schaatsen.

 

En als je dan toch iets authentiek wil, lees je in over Krampus in plaats van vrolijkheid te promoten met de feestdagen 😉

Like wat you read? Share Please!

Facebook
Pinterest
WhatsApp

More Adventures

Belgium

Belgian Waffles : Which Waffle Wins?

The Food Battle of Belgium: Which Waffle is the best? Alright, folks, gather ’round for the ultimate showdown! In one corner, we have the Brussels

Beer

Belgium Travel Guide

Belgium Travel Guide An Enchanting Journey into Belgium’s Flavorful Heritage Why visit Belgium? Belgium may be a small country, but it packs a big punch

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Who we are

Suggested text: Our website address is: https://karoadtrips.com.

Comments

Suggested text: When visitors leave comments on the site we collect the data shown in the comments form, and also the visitor’s IP address and browser user agent string to help spam detection.

An anonymized string created from your email address (also called a hash) may be provided to the Gravatar service to see if you are using it. The Gravatar service privacy policy is available here: https://automattic.com/privacy/. After approval of your comment, your profile picture is visible to the public in the context of your comment.

Media

Suggested text: If you upload images to the website, you should avoid uploading images with embedded location data (EXIF GPS) included. Visitors to the website can download and extract any location data from images on the website.

Cookies

Suggested text: If you leave a comment on our site you may opt-in to saving your name, email address and website in cookies. These are for your convenience so that you do not have to fill in your details again when you leave another comment. These cookies will last for one year.

If you visit our login page, we will set a temporary cookie to determine if your browser accepts cookies. This cookie contains no personal data and is discarded when you close your browser.

When you log in, we will also set up several cookies to save your login information and your screen display choices. Login cookies last for two days, and screen options cookies last for a year. If you select "Remember Me", your login will persist for two weeks. If you log out of your account, the login cookies will be removed.

If you edit or publish an article, an additional cookie will be saved in your browser. This cookie includes no personal data and simply indicates the post ID of the article you just edited. It expires after 1 day.

Embedded content from other websites

Suggested text: Articles on this site may include embedded content (e.g. videos, images, articles, etc.). Embedded content from other websites behaves in the exact same way as if the visitor has visited the other website.

These websites may collect data about you, use cookies, embed additional third-party tracking, and monitor your interaction with that embedded content, including tracking your interaction with the embedded content if you have an account and are logged in to that website.

Who we share your data with

Suggested text: If you request a password reset, your IP address will be included in the reset email.

How long we retain your data

Suggested text: If you leave a comment, the comment and its metadata are retained indefinitely. This is so we can recognize and approve any follow-up comments automatically instead of holding them in a moderation queue.

For users that register on our website (if any), we also store the personal information they provide in their user profile. All users can see, edit, or delete their personal information at any time (except they cannot change their username). Website administrators can also see and edit that information.

What rights you have over your data

Suggested text: If you have an account on this site, or have left comments, you can request to receive an exported file of the personal data we hold about you, including any data you have provided to us. You can also request that we erase any personal data we hold about you. This does not include any data we are obliged to keep for administrative, legal, or security purposes.

Where we send your data

Suggested text: Visitor comments may be checked through an automated spam detection service.

Save settings
Cookies settings
Scroll to Top